Specialisten

De missie van de Rabobank: een duurzame woningmarkt

Waardevast en goed voor het milieu

Een duurzaam huis is erg aantrekkelijk voor een woningeigenaar: een energiezuinige woning is meer waardevast en de energierekening is lager. Daarnaast levert het ook voor het milieu veel op. Als coöperatieve bank en hypotheekverstrekker wil Rabobank dan ook graag bijdragen aan het verduurzamen van de woningmarkt. Er zijn in ons land nog veel woningen met een energielabel C of lager. Volgens Europese afspraken moeten alle woningen en kantoren in Nederland vanaf 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat een gebouw minimaal zoveel energie moet opwekken als het verbruikt.

Onze diensten

Of je nu een nieuwbouwwoning koopt of besluit je bestaande woning te verduurzamen, Rabobank Gooi en Vechtstreek kan in beide gevallen veel voor je betekenen. Hieronder lees je de mogelijkheden:

Gratis HuisScan van Greenhome

Als je wilt weten wat voor je bestaande woning goede energiebesparende maatregelen zijn en hoeveel je daarmee kunt besparen, is de HuisScan van GreenHome ideaal. De scan geeft snel inzicht en je kunt makkelijk in contact komen met lokale ondernemers die de maatregelen voor je kunnen uitvoeren. Voor nieuwbouwwoningen is de scan minder geschikt, maar GreenHome kan je in dat geval telefonisch advies geven.

Rabo Groen Hypotheek voor duurzame nieuwbouwwoningen

Koop je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning? Dan kan de Rabo GroenHypotheek interessant voor je zijn. Met een GroenHypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo GroenHypotheek is een Groenverklaring nodig. Die Groenverklaring wordt afgegeven voor 10 jaar. Je krijgt rentekorting op de GroenHypotheek voor de duur van de Groenverklaring.

Rabo Groendepot

Een Rabo Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen bij bestaande bouw. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld verschillende vormen van isolatie, energiezuinige kozijnen en deuren, hoog rendement beglazing (HR++), installatie voor warmteterugwinning en zonnepanelen.

Met dit bouwdepot heb je voor 24 maanden een rekening tot je beschikking waar je je duurzame verbouwing mee kunt betalen. Zolang je het geld niet gebruikt, ontvang je hierover een rentevergoeding die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente. Met het Rabo Groendepot zit je niet vast aan specifieke maatregelen, maar kun je later nog bepalen aan welke energiebesparende maatregelen je het geld wilt besteden.

Ruimere financieringsmogelijkheden

Doordat je met een energiezuinige woning lagere energielasten hebt, kun je onder bepaalde voorwaarden extra hypotheek krijgen op basis van je inkomen. De kosten voor energiebesparende maatregelen bij een bestaande woning zijn mee te nemen in de hypotheek tot 106% van de marktwaarde van de woning. Energiebesparende maatregelen kun je volledig mee financieren als onderdeel van de koop-/aanneemsom bij nieuwbouw.

Overstappen op groene energie

In Nederland wordt slechts 6% van de energie duurzaam opgewekt en dat is erg weinig. Rabobank wil daar samen met haar klanten wat aan doen. Vraag naar de mogelijkheden om over te stappen naar de wind-, bio- of zonne-energie Vandebron. Je kunt zelf kiezen van welke bron je groene energie afneemt en Vandebron regelt de overstap.

Meer weten?

Wil je meer weten over duurzaam wonen en het verduurzamen van je woning? Of ben je benieuwd naar de financiële mogelijkheden hiervoor? Onze adviseurs bespreken het graag met je. Dit gesprek is kosteloos en vrijblijvend. De adviseur kan dan ook samen met jou de HuisScan van Greenhome invullen. Je kunt ons bereiken op (035) 622 22 11.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.